Geriausias būdas maistui šaldyti
Iš esmės maistui šaldyti geriausiai tinka šaldiklio dėžutės su sandariais dangteliais. Daržovėms labiausiai tiks šaldiklio maišeliai su užtrauktukais ar spaustukais. Troškiniams ir sriuboms laikyti tinka stiklainiai. Kai įmanoma, geriausia užšaldyti nedideles porcijas. Sriubas, sultinius ar sukapotas žoleles galima užšaldyti kaip ledo kubelius. Šie „ledo kubeliai“ labai greitai atšyla ir juos galima lengviau padalyti į porcijas.
Kaip ilgai galima laikyti maistą šaldiklyje
iki 6 mėnesių | iki 8 mėnesių | iki 12 mėnesių | |
---|---|---|---|
Žuvis | |||
Paukštiena, mėsa | |||
Dešros | |||
Daržovės, vaisiai | |||
Pyragai, Kepiniai | |||
Maisto pusgaminiai |
Ką dėti į šaldiklį ir ko ne
Norimą užšaldyti maistą laikykite toliau nuo jau užšaldyto maisto. Šiuos maisto produktus tinka šaldyti: kepti gaminiai, žuvis ir jūros gėrybės, mėsa, žvėriena, paukštiena, daržovės, vaisiai, žolelės, kiaušiniai be lukštų, pieno produktai, pvz., sūris ir sviestas, maisto pusgaminiai ir likučiai, pvz., sriubos, troškiniai, paruošta mėsa ir žuvis, bulvių patiekalai, suflė ir desertai. Šiuos maisto produktus NETINKA šaldyti: daržovės, kurios yra paprastai vartojamos žalios, pvz., salotos ar ridikėliai, kiaušiniai su lukštais, vynuogės, nepjaustyti obuoliai, kriaušės ir persikai, kietai virti kiaušiniai, jogurtas, rūgpienis, grietinė, šviežias kremas ir majonezas.
Jokios produktų nušalimo tikimybės
Nušalimas įvyksta tada, kai šaldyto maisto pakuotėse yra pernelyg daug oro. Pavyzdžiui, kadangi mėsos paviršius išdžiūsta, ant paveiktų sričių atsiranda baltų arba pilkų dėmių. Maistas nėra visiškai sugadintas, bet jo skonis bus ne toks geras. Pabandykite naudoti tinkamą pakuotę, kad išvengtumėte nušalimo.
Tinkamo šaldymo patarimai
Atostogų nustatymo dėka galite išvykti dėl nieko nesijaudindami. Kai aktyvuosite funkciją, šaldytuvas palaikys maždaug +14 °C temperatūrą vėsinimo skyriuje ir maždaug –18 °C temperatūrą šaldiklyje. Tokiu būdu šaldytas maistas bus apsaugotas ir sumažės pagrindinio šaldytuvo skyriaus energijos sąnaudos.